Ķirbju lazanja ar rikotu un salviju

Grūtības pakāpe: Viegli

Sagatavošanas laiks: zem 1h

Gatavošanas laiks: zem 1h

Porcijas: 6-8

Klasiska lazanja, pārklāta ar krēmīgu rikotu un perfekti maigu ķirbi, ir ideāls papildinājums jūsu Helovīna svētkiem.
ŠAI RECEPTEI IDEĀLI PIEMĒROTS:

Le Creuset Cepamtrauks

Sastāvdaļas:


1 ķirbis, apmēram 1,2-1,4 kg
3 ēdamkarotes olīveļļas
750 g Ricotta
3 olas, vidēja izmēra
100 g rīvēta parmezāna
2 citronu sula un miziņa
2 ēdamkarotes salvijas, sasmalcinātas
Baltvīns, pēc izvēles
Sāls un malti melnie pipari
Muskatrieksts
200 g rīvētas mocarellas
250-300 g iepriekš vārītas lazanjas loksnes
100 g ķirbju sēklas

Pagatavošana:

1.

Nomazgājiet ķirbi, sagrieziet to uz pusēm un izņemiet sēklas. Pēc tam sadaliet to ceturtdaļās un sagrieziet šaurās šķēlītēs, dažas atstājot dekorēšanai.

2.

Ielieciet bļodā rikotu, olas, pusi no rīvēta parmezāna, citrona sulu un miziņu, salviju, nedaudz olīveļļas un baltvīnu un samaisiet līdz masa kļūst gluda. Pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu un vēlreiz samaisiet.

3.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C vai 180°C. Izklājiet daļu rikotas maisījuma Le Creuset Cepamtrauka apakšā un pārklājiet to ar makaronu loksnēm. Uzklājiet daļu rikotas maisījuma virs makaroniem un uzlieciet ķirbja daiviņas, pēc tam apkaisot ar mocarellu. Pievienojiet vēl makaronu loksnes un vēlreiz uzlieciet rikotas maisījumu, ķirbi un sieru. Turpiniet slāņošanu, līdz trauks ir piepildīts.

4.

Pārklājiet kārtaino lazanju ar alumīnija foliju un cepiet cepeškrāsns vidējā plauktā apmēram 30 minūtes. Pa to laiku rupji sakapā ķirbju sēklas. Pēc 30 minūtēm noņemiet alumīnija foliju, izklājiet atlikušās ķirbja daiviņas, ķirbju sēklas un atlikušo parmezānu un mocarellu virsū lazanjai un uzlejiet mazliet olīveļļu.

5.

Cep bez vāka vēl 10-15 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaina. Pirms pasniegšanas pa virsu uzkaisa nedaudz ceptu salviju.

Padoms: Lazanja ir arī brīnišķīgs papildinājums, ja to pasniedz ar jēra gaļu.